2022-04-05 12:43:31• hírek • Bede Emőke

Közel 100 bírságot szabtak ki a kedd reggeli akció során a közlekedési rendőrök

A közúti balesetek megelőzése érdekében tartott kedd reggel országos szintű akciót a rendőrség.

Az országos rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint főleg a településekre ki- és bevezető forgalmas utakon tartottak ellenőrzéseket, ahol gyakori a sofőrök agresszív magatartása, illetve a magas közúti kockázatot jelentő útszakaszokon.


Az akcióhoz természetesen a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség is csatlakozott, így kedd reggel Szatmárnémeti több pontján is lehetetett közúti ellenőrzést tartó egységekkel találkozni. A hatóság tájékoztatása szerint a reggeli akció során 93 pénzbírságot szabtak ki a KRESZ-ben foglaltakat megsértő sofőrökre, ezeknek összértéke megközelítőleg 10.000 lej.


A kiszabott pénzbírságok közül 19-et gyorshajtásért és 47-et a biztonsági öv becsatolásának elmulasztásáért szabtak ki, további 33 alkalommal pedig szabálytalankodó bicikliseket büntettek az egyenruhások. Kiegészítő intézkedésként felfüggesztettek három autóvezetői engedélyt is: két sofőr nem adott elsőbbséget a zebrán áthaladó gyalogosnak, egy autós pedig ittasan ült volán mögé. Utóbbi esetben egy 52 éves, szatmári férfiról van szó, akit a Károlyi úti ellenőrzés során szűrtek ki a rendőrök. A sofőr 0,06 mg/l-es értéket fújt, melyet a rendőrök egy 1305 lejes bírsággal „jutalmaztak”, illetve a férfi autóvezetői engedélyét is felfüggesztették 90 napra.


Az országos szintű megmozdulással kapcsolatban a rendőrség közölte, február 27-e, a KRESZ módosulásainak hatályba lépése óta országszerte 402 szankciót róttak már ki agresszív vezetés miatt. A sofőröknek minden ilyen esetben felfüggesztették az autóvezetői jogosítványát.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: